قالب وردپرس بیتستان پرنده فناوری
خانه / پرتال کانون

پرتال کانون

اهداف و سیاست های کلی

«مقدمه : معرفی کانون»

«کانون همبستگی فرزندان شاهد» توسط جمعی از فرزندان شهداء تشکیل و در سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز نمود. با شروع فعالیت کانون ، گزارشی از اهداف ، برنامه ها و مأموریت های کانون خدمت مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) ارائه گردید که به لطف الهی مورد عنایت و توجه معظمه له قرار گرفت و هدیه مبارکه ۱۰۰ میلیون ریالی و محلی را جهت شروع فعالیت ، مرهمت فرمودند.

هدف مؤسسین از راه اندازی این تشکل سازماندهی جامعه بزرگ ، ارزشمند و توانای فرزندان شاهد به عنوان ذخائر انقلاب ، در جهت تحقق اهداف و برنامه های آتی نظام است. بنحوی که فرزندان شهداء نقش آفرینی مؤثرتری در نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته باشند و بتوانند در مواقع حساس ، نظام اسلامی را یاری نمایند.

همچنین بدلیل مشترک بودن اهداف، انگیزه ها و مسائل فرزندان شهداء ، داشتن نماینده ای راستین از این قشر معزز که بتواند از حقوق و جایگاه آنها، حمایت و پشتیبانی نماید، ضروری است.

لازمه تحقق اهداف مذکور ایجاد بستری مناسب جهت برقراری ارتباط و انسجام میان فرزندان شهداء است که با دانش ، توانائی و سلایق مختلف در سراسر کشور حضور دارند. در همین راستا اهداف و مسیر و نحوه حصول به آنها، به صورت شفاف با تدوین چشم انداز ، راهبرد و برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت مشخص گردید تا بدین وسیله افق و چارچوب فعالیت مشخص شده و با ملاک قرار دادن آن بتوانیم به اهداف مورد نظر نائل شویم. انشاء الله

«ضرورت تأسیس کانون همبستگی فرزندان شاهد»

با توجه به جایگاه رفیع فرزندان معزز شهداء، باید اذعان داشت که سازماندهی این جامعه بزرگ و توانمند به عنوان وارثان اصلی انقلاب ، در جهت تحقق اهداف و برنامه های آتی نظام و منافع صنفی و آرمانی آنها ، موضوعی اساسی است. زیرا   :

  1. به فرموده بنیان گذار انقلاب اسلامی ، حضرت امام خمینی(ره) «فرزندان شهداء ذخیره های عظیم انقلاب هستند». بدیهی است یک جمع نمی تواند خود بخود به این جایگاه رفیع نائل شود. بلکه لازم است جهت حصول به این مهم ، مقدماتی فراهم و اقدامات زیربنائی و مؤثری صورت پذیرد. درهمین ارتباط و بدلیل تکثر و پراکندگی فرزندان شهداء و انتظارات خاصی که از آنها وجود دارد ، ساختارهای موجود در کشور ظرفیت لازم جهت تحقق هدف ترسیمی از سوی معمار انقلاب را ندارند. لذا برای حل این مسأله باید بدنبال راه حل دیگری بود که با مراجعه به متون دینی در می یابیم ، رمز موفقیت اشخاص و اقوام در انسجام و حرکت جمعی است. در آیه ۲۰۰ سوره آل عمران می فرماید : «یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتقوا الله لعلکم تفلحون» و در آیه ۱۰۵ سوره آل عمران نیز می فرماید : «ولاتکونوا کالذین تفرقوا و اختلفوا من بعد ما جائهم البینات و اولئک لهم عذاب عظیم». بنابراین فرزندان معزز شهداء جهت ایفاء مسئولیت و رسالتی که امام راحل(ره) و پدرانشان بر دوش آنها نهاده اند ، می بایست با اتکاء به اشتراکات که شاخص ترین آنها حلقه مقدس و پر برکت شهید و شهادت است متحد، منسجم و هماهنگ گردند.
  2. نظام اسلامی ما در هجمه فرهنگی سنگینی قرار گرفته است که در این میان فرزندان شهداء بدلیل جایگاه خاصی که دارند، بیش از دیگر اقشار جامعه مورد توجه دشمن هستند. این درحالی است که بدلیل ظرافتهائی که در مسائل فرهنگی وجود دارد، لازم است تدابیر و ساز و کارهای مناسبی برای رسیدن به نتایج مورد نظر اندیشیده شود. درهمین راستا بنا به فرمایش امام صادق (ع) که می فرمایند : «کونوا دعاه الناس بغیر السنتکم»، شایسته ترین اشخاصی که می توانند در اعتلای فرهنگی این قشر معزز اثر گذار باشند، بی شک خود فرزندان شهداء هستند.
  3. در اسلام، انسان در برابر خداوند متعال مسئول است و براساس این مسئولیت، وظایف و تکالیفی نیز در قبال خود، خانواده، گروه و جامعه دارد که می بایست با استفاده از تمام توان خویش در راه اصلاح دین و امور دنیوی خود و دیگران تلاش نماید. مقام معظم رهبری(دامت برکاته) نیز از این تکلیف تحت عنوان «تقوای جمعی» یاد کرده اند و ضمن تأکید بر اهمیت آن در سرنوشت فردی و جمعی، همگان را به رعایت و انجام آن دعوت نمودند. با عنایت به این مهم، فرزندان شهداء نسبت به جامعه معززی که به آن تعلق دارند، مسئول می باشند.
  4. در طول عمر پر برکت انقلاب اسلامی، این نظام مقدس با چالش ها و فتنه های بسیاری مواجه بوده و خواهد بود که فرزندان شهداء به عنوان صاحبان اصلی انقلاب، می بایست در دفاع و حمایت از آن نقش محوری داشته باشند. از این رو ، ایجاد سازماندهی و انسجام این عزیران، رسیدن به این هدف را محقق می سازد.
  5. وجود نماینده ای راستین از فرزندان شهداء که بتواند ،از حقوق و جایگاه فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی انها در سطح محلی ، استانی و ملی ، با حفظ شان و کرامت این قشر معزز، حمایت و پشتیبانی نماید،ضروری است.
  6. عدم استقلال فرزندان شهداء‌ در امورات فردی و جمعی ، تهدید کننده منافع و مصالح آنها است. چرا که ظرفیت آنها به اندازه مصالح نظام است و از طرفی امورات آنها تابع دولتها و سلایق مدیران سیاسی قرار می گیرد. به همین جهت لازم است فرزندان شهداء ، به عنوان ذخایر و حافظان انقلاب ، شخصیت حقوقی مستقلی داشته باشند.
  7. برای اینکه اعضای یک جمع بتوانند از توانایی های یکدیگر بهره مند شوند ، لازم است ساختار وسازکار مناسب ان جهت هماهنگی و ارتباط پیش بینی گردد.
  8. ایجاد جمع ها و گروه های فرزندان شاهد ، باعث شناسائی و شکوفائی توانمندی های فردی و به دنبال آن اعتلاء جایگاه جمعی آنها می گردد.

بسم رب الشهداء

  • مقدمه:

«یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتقوا الله لعلکم تفلحون»  (آیه٢٠٠ آل عمران)

نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حاصل خیزش تفکر اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله و سلم) و برآمده از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است که تحت لوای رهبری امام خمینی(ره) به ثمر رسید. در آغازین روزهای غرس این نهال مبارک بود که جوانانی از جنس ذوالفقار سرشار از ایمان سینه خویش را سپر تندبادهای عناد معاندین و غرض مغرضین کرده و بی هیاهوی سیاسی وخودنمایی های شیطانی برای خدا برخاستند و جان خود را فدای راه حق کردند .

به راستی شهیدان سالکان بحق طریق سلوک و ستارگان  جهاد فی سبیل الله بودند و ما فرزندان آن شعله های پرفروغ بر این باوریم که این راه (جهاد فی سبیل الله) همواره ادامه دارد.

اندیشه ما نیز بر این استوار است که جدال حق و باطل تمام شدنی نیست و این بار جبهه باطل نزاعی خاموش و صد البته مخرب تر را بر ما تحمیل کرده است و ما فرزندان شاهد که وارثان پیروان شهدای کربلائیم، می بایست  با محور قرار دادن خط سرخ شهادت و مجاهدت در راه خدا که بی شک همان حبل الله است ، در راه تحقق اهداف عالی انقلاب اسلامی ، بر انسجام و اتفاق خویش بیافزاییم .

با این باور و با الهام از متن آیات شریفه قرآن کریم که ما را امر به اتحاد و انسجام می کند ، در اندیشه فراهم آوردن بستری هستیم تا به برکت آن فرزندان شهداء از طریق ایجاد تشکل های منسجم ، یکدیگر را بیابند و در قالب آن بر توانایی هم بیافزایند. باشد که این احساس وظیفه نسبت به راه شهیدان با تلاش در جهت تحقق منویات مقام عظمای ولایت ،مسیری فراهم آورد تا این جویبارها رودی خروشان بیافریند که :

«ید الله مع الجماعه»

 

  • اهداف :
  1. از آنجا که از برجسته ترین صفات اخلاقی انسان ایثار است. بدین ترتیب هدف از تشکیل کانون ایجاد تشکلی مستحکم در امتداد خون شهداء و حفظ و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت می باشد تا این شجره ای طیبه سالها و نسلها مستدام و پایدار بماند .
  2. ایجاد مرجعی کارآمد و نماینده ای راستین از فرزندان شهداء که بتواند به طور مؤثر این قشر معزز را در سطح محلی ، استانی ، ملی، فراملی و صنفی نمایندگی کرده و از حقوق و جایگاه فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی آنها، حمایت و پشتیبانی نماید.
  3. به منظور استفاده از توانایی جمعی فرزندان شهدا به عنوان ذخائر اصلی انقلاب ،لازم است بستری فراهم آید تا از حداکثر توان جمعی این عزیزان در جهت تحقق اهداف عالی انقلاب اسلامی بهره گرفت.
  4. اتخاذ موضع مسئولانه نسبت به جمع و گروهی که به ان تعلق داریم از موکدات دین اسلام است که تحت عنوان تقوای جمعی از ان یاد می شود.لذا فرزندان شهدا نیز نسبت به خانواده رفیعی که به آن تعلق دارند مسئول هستند که لازمه ایفای این مسئولیت ایجاد ساختار و ساز وکار سازمانی مناسب است.
  • اصول :
  1. التزام به قانون اساسی : از آنجاکه قانون اساسی میثاق نامه انقلاب اسلامی است ،التزام عملی به آن ضروری می باشد.
  2. خط مشی : برای جلوگیری از انحرافات و تشتت آراء ، اصل ولایت فقیه و التزام به آن را ،شاخص حرکت خویش قرار می دهیم.
  3. حفظ کرامت : حفظ شأن و کرامت و جایگاه رفیع فرزندان شهداء ، از مهمترین اصولی است که کانون به ان پایبند می باشد.
  4. اخلاص و توکل : برای پیشبرد حرکتی الهی ، اخلاص در عمل و توکل به ذات لایزال الهی از اصولی ترین ارزش های اخلاقی است. از این رو پایبندی به این اصول را سر لوحه رفتار فردی و گروهی خود قرار می دهیم.
  5. حفظ استقلال : برای آنکه تشکل توان تصمیم گیری در راستای منافع فرزندان شهداء را داشته باشد. لازم است دارای اختیار و استقلال کامل از اشخاص حقیقی و حقوقی بوده و صرفا به جامعه فرزندان شهداء وابسته باشد. بدیهی است داشتن استقلال به معنای عدم همکاری و اخذ مساعدت و یاری دیگر مراجع برای اجرای برنامه ها و حصول به اهداف، نخواهد بود.
  6. غیر سیاسی : همواره سیاست را عین دیانت دانسته و دفاع از نظام را وظیفه شرعی و عقلی خود می دانیم. ولی هیچگاه وارد مسائل حزبی نخواهیم شد.
  7. رعایت حق و عدالت : همواره رعایت حق و انصاف و عدالت در تعاملات درون سازمانی و برون سازمانی ، در سرلوحه برنامه ها می باشد.
  8. عمل گرائی : هرچند توجه به جنبه های نمادین و تبلیغی برنامه ها ضروری می باشد، ولی لازم است جنبه های کیفی و عملیاتی سرلوحه برنامه ها قرار گیرید.
  9. برنامه محوری : بدون شک کارآمدی در پرتو برنامه محوری محقق خواهد شد. لذا تمامی تصمیمات و اقدامات می بایست با کار نرم افزاری دقیق و برنامه ریزی کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت ، صورت پذیرد.
  • روش ها :
  1. ایجاد تشکل های فرزندان شهدا : برای آنکه یک حرکت جمعی و تشکیلاتی توانمند ایجاد شود، ابتدا لازم است با تکیه بر مشترکات، ارتباط برقرار ، نظرها و قلبها به هم نزدیک شده، سپس انسجام ایجاد گردد تا در نهایت حرکت جمعی با برنامه ریزی مناسب به اهداف خود نائل آید. در این راستا بهترین و پایدارترین روش، ایجاد تشکلهای محلی، شهری، استانی و کشوری و نیز تشکلهای موضوعی و صنفی فرزندان شاهد، می باشد.
  2. حصول شمول حداکثری : اگر تشکیلات بخواهد در تحرکات برون سازمانی مقتدر و در مسائل درون سازمانی توانمند و مؤثر باشد، لازم است از لحاظ کمی مشارکت حداکثری فرزندان شاهد را ایجاد نماید. در همین ارتباط با توجه به تنوع فکری و فرهنگی و رفتاری فرزندان شاهد فراهم آوردن ظرفیت فردی و تشکیلاتی لازم است.
  3. امکان دخالت اعضاء در تعیین سرنوشت تشکل : ساختار تشکل می بایست بنحوی تدوین شود که اعضاء بتوانند در تعیین مدیران و اتخاذ تصمیمات ، دخالت مؤثر و مستمر داشته باشند.
  4. حفظ و تقویت روحیه ایثارگری : از وارثان و دانش آموختگان فرهنگ ایثار انتظار است که مزین به عنوان ایثار باشند و در تمامی تعاملات خود، روحیه ایثار و جهاد در راه خدا را سر لوحه قرار دهند.
  5. تعامل با دیگر اقشار ایثارگری : جامعه ایثار گری، خانواده ای متکثر ، متنوع و در عین حال هم جهت و یکپارچه می باشد که بسیاری از امور و اهداف متعالی آنها به هم پیوند خورده است. لذا فرزندان شهداء ، خود را جزئی از این خانواده بزرگ دانسته و در قبال آن بزرگواران احساس مسئولیت می کنند.
  6. یکپارچگی و وحدت رویه : وحدت و یکپارچگی فرزاندان شهداء و تشلکهای آنها ، جایگاه و ارتباط درون سازمانی و برون سازمانی را تقویت می نماید.لذا برنامه ریزی هماهنگ و منسجم تشکل ها ، سبب ارائه نمایشی شایسته از اتحاد و عظمت جامعه فرزندان شاهد ، می گردد.
  7. تعامل با فرزندان شهدای جهان اسلام : از آنجاکه انقلاب ما انقلابی جهانی است و فرهنگ ایثار و شهادت مرز و کشور نمی شناسد، می بایست با فرزندان شاهد دیگر کشورها ارتباط برقرار و تشریک مساعی صورت پذیرد.
  8. انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل های بعدی شهدا : نسلهای بعدی شهداء وظیفه خطیری در حفظ و تقویت مرام و مشرب الهی شهداء بر عهده دارند. لذا برنامه ریزی دقیق جهت پایداری این شجره طیبه ، از مهترین برنامه ها می باشد.

«سند چشم انداز کانون همبستگی فرزندان شاهد»

با اتکال به قدرت لایزال الهی و در پرتو ولایت مطلقه فقیه و عزم فرزندان شهداء و کوشش برنامه‌ریزی شده و مدبرانه‌ی جمعی و در مسیر تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی ، اصول قانون اساسی‌ ، راه شهیدان و اهداف مندرج در اساسنامه کانون ، در چشم‌انداز ۱۰ ساله، فرزندان شهداء، جامعه ای توانمند و شاخص و پیشتاز در تمامی ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نسبت به دیگر اقشار جامعه و به عنوان الگوی واقعی از شخص مجاهد ، مسلمان، ایثارگر و خدمتگزار می باشند.

جامعه‌ی فرزندان شاهد در افق این چشم‌انداز چنین ویژگی‌هایی خواهد داشت:

  • متکی بر اصول اخلاقی و ارزش‌های اسلامی، ملی و انقلابی، با تاکید بر منش و روش شهداء
  • الهام بخش، فعال ، مؤثر و شاخص اخلاقی ، ایمانی ، انقلابی ، توانمندی و ایثارگری برای جامعه
  • توسعه یافته و پیشتاز، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و توانمندیهای فردی و تخصصی
  • دارای سازماندهی و ساختار تشکیلاتی منظم و یکپارچه، و اثرگذاری عمیق در تمامی زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در راستای اهداف والای انقلاب اسلامی ایران
  • برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی در تولید ملی
  • دارای تعامل سازنده و موثر با نظام و دیگر اقشار جامعه، بر اساس حفظ عزت و کرامت و شئون ایثارگری و خون شهداء
  • برخوردار از سلامت، رفاه ، آرامش ، نهاد مستحکم خانواده، عزت و کرامت