قالب وردپرس بیتستان پرنده فناوری
خانه / آخرین اخبار / کمیسیون ماده۱۶، مدافع حقوق ایثارگران

کمیسیون ماده۱۶، مدافع حقوق ایثارگران

دبیر کمیسیون ماده ۱۶ گفت: این کمیسیون ، مدافع حقوق و وکیل ایثارگران است واعضای آن به قوانین و مقررات اداری ایثارگران اِشراف کامل داشته و از حقوق ایثارگران دفاع می‌کنند.

کهف شاهد: دکتر علیرضا اسماعیلی گفت: در سال گذشته ۴هزار و ۲۱۸ پرونده شکایتی وارد دبیرخانه شد. که از این تعداد، به ۳هزار و ۵۱۷ پرونده رسیدگی و رای صادر شد.

اسماعیلی با مقایسه عملکرد سال ۹۵ و سال۹۶ گفت: در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، ۷/۸% ورود پرونده به دبیرخانه افزایش یافته و ۸/۳۵% نیز افزایش رای صادر شده داریم. به این معنا که هم تعداد شکایات، هم تعداد آرائ صادر شده، افزایش یافته است.

دبیر کمیسیون ماده ۱۶ با اشاره به افزایش پرونده های دریافتی در دبیرخانه کمیسیون گفت: پس از تصویب قانون بودجه سال ۸۹ در بند «ک» قسمت ۷ و بند «الف» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه ، تعداد شکایت های دریافتی بیشتر شد. چون با تصویب این قانون، صلاحیت کاری کمیسیون از ۲۰ماده قانونی، به صدماده و از جامعه هدف ایثاگران و جانبازان به فرزندان و والدین شهدا نیز افزایش یافت.

اسماعیلی به زمان مورد نیاز برای بررسی پرونده ها اشاره کرد گفت: در سال های گذشته با توجه به افزایش تعداد شکایات، روند بررسی پرونده ها از ۴ماه تا ۹ ماه متفاوت بود اما بعد تصویب برخی قوانین و افزایش تعداد شکایات، این زمان به ۱۲ماه افزایش یافت، به صورتی که در حال حاضر بررسی پرونده های بهار ۹۶ در دستور کار است، اما پیش بینی می کنیم در سال ۹۸ این زمان سیر نزولی پیدا خواهد کرد.

اسماعیلی ادامه داد: استفاده از سیستم الکترونیکی «سجایا» از اسفند ماه سال گذشته، باعث افزایش سرعت و دقت طی روند بررسی پرونده ها می شود که در نتیجه پرونده ها دقیق تر بررسی شده و از بررسی پرونده های تکراری جلوگیری می شود.

وی با اشاره به اینکه معترضان به رای کمیسیون، می توانند به دیوان عدالت اداری شکایت ببرند، گفت: با تعاملاتی که با قضات شعب مختلف داشتیم به جمع بندی هایی رسیدیم که می توانیم بعضی تصمیمات را به پرونده های مختلف با شرایط یکسان تعمیم دهیم که باعث افزایش سرعت بررسی و کاهش زمان می شود.

دبیر کمیسیون ماده ۱۶ درباره پرونده هایی که به دیوان عدالت اداری می روند، تشریح کرد: در سال ۹۵ به ۲هزار۵۸۹ پرونده رسیدگی شد که ۶۶۲پرونده برای شکایت به دیوان رفتند که تنها ۳رای مثبت دریافت شد. همچنین در سال ۹۶، به ۳هزار و ۵۱۷پرونده رسیدگی شد که از ۹۵۳ پرونده که به رای اعتراض داشتند و به دیوان عدالت اداری شکایت بردند، تنها ۹ پرونده رای مثبت گرفت که این نشان دهنده عملکرد صحیح و قانونی این کمیسیون است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه بیشتر شکایات علیه دستگاه هاست، افزود: بیشترین شکایات مربوط به ماده های ۲،۴،۸ و ۱۲ قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی است که به مواردی همچون احراز جانبازی، اعاده به کار، تبدیل وضعیت استخدامی و ماموریت آموزشی اشاره دارد. همچنین ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مربوط به استخدام را نیز شامل می شود.

اسماعیلی با اشاره به جلسات کمیسیون گفت: در هر هفته، سه جلسه ۱ساعت و ۳۰ دقیقه ای در کمیسیون به همراه اعضای کمیسیون تشکیل و به بررسی پرونده ها می پردازیم که در مجموع در هرهفته ۸۰-۹۰ پرونده بررسی می شوند. همچنین جلسات فوق العاده ای نیز در صورت لازم به همراه اعضاکمیسیون تشکیل می شود.

دبیر کمیسیون ماده۱۶ ادامه داد: آرای صادر شده در این کمیسیون قطعی و لازم اجرا بوده و اگر دستگاه رای صادر شده را اجرا نکند، با متخلفان از آن طبق قوانین مجازات اسلامی برخورد لازم صورت خواهد گرفت اما در وهله اول برای آنان اخطاریه فرستاده خواهد شد.

وی نحوه برخورد با متخلفان گفت: در دستگاه های دولتی، دادسرای کارکنان دولت به این امر رسیدگی می کند اما در مورد شرکت های خصوصی، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و تنها مرجع رسیدگی، دادگستری ها هستند که متاسفانه علیرغم هماهنگی های از پیش صورت گرفته، هنوز ماده ۱۶را نمی شناسند و نیاز به تعامل بیشتر در این زمینه است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *